Myckelgensjö Glassfabrik ÖrnsköldsvikMyckelgensjö Glassfabrik

2010 funderade vi på vilka möjligheter som fanns för att skapa mer sysselsättning i bygden. Gärna något som kunde växa och på sikt generera fler arbetstillfällen om allt gick väl. Mjölk fanns det gott om i byn och det vore ju perfekt om man på något sätt bara kunde finna en passande produkt för råvaran. När så den gamla skolan i Myckelgensjö lades ner och blev tom, hade vi kommit på en bra idé tyckte vi. En glassfabrik skulle nu få ta plats i det som tidigare varit skolkök.

  

Efter att först småskaligt provat fram och förfinat recepten kunde vi så småningom trevande börja leverera ut glass till våra första kunder som omgående gav den tummen upp.

 

Till en början kunde vi dock bara tillverka och leverera en mycket begränsad volym färdig glass till våra återförsäljare men med investeringar och ett växande intresse från marknaden har vi nu successivt om än långsamt kunnat utöka verksamheten, produktionen och sortimentet. Något som känns väldigt tillfredställande.

 


Vår målsättning & policy

Målet är att kunna skapa arbetstillfällen för bygden men samtidigt en kvalitétsprodukt för alla glassälskare att kunna njuta av.

 

Vi har även målsättningen att de råvaror vi använder i produktionen i möjligaste mån ska vara närproducerade. Även här finns en önskan från oss om att stödja andra företags verksamhet i norrland.


Förutom närproducerade råvaror för att värna bygden så anser vi att det finns en miljövinst i det hela också. Det är enligt vårt sätt att se inte rimligt att köpa och frakta varor långt bortifrån som finns i vår närhet även om det kanske innebär att vi ibland betalar lite mer än vi skulle behöva.


Dock är vår erfarenhet att kvalité kostar och att de råvaror vi använder gör vår glass till just den unika delikatessglass den är. Äkta, Ärligt, Älskvärd

 

 

 

 


E-post: info@mglass.se     Tel:0661-22000     Adress: Myckelgensjö Glassfabrik - Myckelgensjö 125 - 89592 Bredbyn


Copyright © Myckelgensjö Glassfabrik Örnsköldsvik -